febi

U trenutku kad većina globalnih kompanija ima proizvodne pogone širom svijeta, febi se diči oznakom “Made in Germany” i konstantnom kvalitetom.

Ferdinand Bilstein GmbH + Co. KG puno je ime kompanije koju je Ferdinand Daniel Bilstein osnovao 1.svibnja 1844. Kao i većina sličnih kompanija tog doba i njegova je uglavnom proizvodila alate i opremu za metalnu industriju. Potom je 1882. po prvi put napravljeno proširenje proizvodnog programa u kojem su se našli vijci, matice i slični proizvodi.

Prvi je istinski uzlet kompanija doživjela 1921. kad je febi proizveo i patentirao opružni klin te je tako ušao u krug dobavljača dijelova prve ugradnje automobilske industrije. Opružni je klin predstavljen na Sajmu automobila u Berlinu te godine te je izvrsno prihvaćen u stručnim krugovima. Uz taj se poticaj febi bilstein sve više fokusira na tržište rezervnih dijelova za automobile za koje proizvodi zamjenske dijelove za stvari koje su podložne periodičkoj zamjeni.

Ono na što je febi i danas s pravom ponosan jest vlastita proizvodnja dijelova i odluka od koje se ne odustaje niti u ova doba globalizacije: svaki dio koji je proizveo febi bilstein ima oznaku “Made in Germany”. Vlastita je proizvodnja duboko ukorijenjena u tvrtku koja se obradom metala bavi od 1844. godine te doista ima izuzetno iskustvo u tome. Zato febi sam razvija svaki dio i može proizvesti i one najkompleksnije. Jasno, to se ne odnosi samo na strojnu obradu odvajanjem čestica, već i na postupke površinske obrade koje dijelu daju završna potrebna svojstva i jamče preciznost i dugovječnost. Isto se traži i od vanjskih kooperanata koji moraju udovoljiti identičnim kvalitativnim standardima koji počivaju na trostrukom sustavu kvalitete. Zato dijelovi febi bilsteina udovoljavaju zahtjevima prve ugradnje.

febi svojim korisnicima osim vrhunske kvalitete dijelova nudi i “just-in-time” dostavu čime se štedi na obrtnim sredstvima i vremenu; manje je novca potrebno za kupnju dijelova, potrebne su manje zalihe, dovoljan je i manji skladišni prostor itd. Prednosti se vežu jedna na drugu poput karika u lancu; sve zahvaljujući izuzetno modernom središnjem skladištu sa više od 100 milijuna pozicija koje računala precizno šalju u sve krajeve svijeta.

Posve precizno, 120 tisuća komada svaki dan odlazi prema kupcima iz skladišta koje ima 34.000 m2, tj, obujam od 291.000 m3.

febi nudi vrlo široki asortiman dijelova za osobni, ali i kamionski i laki dostavni program. Pritom se ne radi samo o mehaničkim dijelovima (ovjes, motor i slično), već su u ponudi i elektr(on)ične komponente koje su u snažnom porastu i ove godine su dosegle 40 posto ukupnog prometa. Još jedan dokaz kompetencije su fluidi koje proizvodi febi. U tom programu se nalaze ulja, antifriz, kočnička tekućina, masti za podmazivanje i sredstva za osiguranje od odvrtanja (kolokvijalni locktite).

Gotovo identičan je program i za teretna vozila, a i za laki dostavni program.

Vrijedan isticanja je program vijaka za pričvršćivanje kotača što kod starijih vozila zna biti problem: febi nudi rješenje i za te potrebe.

Valja istaknuti i vrlo opsežan program edukacije te tehničke priručnike za ugradnju koji će biti od pomoći svakom mehaničaru; kako profesionalcima, tako i vikend-hobistima koji se svojim autom bave ili iz potrebe ili hobija.

Ako odaberete dijelove febi bilstein, kupili ste dio koji je zajamčeno ‘made in Germany’ i koji je svojom kvalitetom jednak ili bolji od prve ugradnje po povoljnijoj cijeni. Recept je to kojeg se febi bilstein drži od svojeg osnutka 1844. i koji mu jamči daljni rast u budućnosti.

 

KAMIONSKI PROGRAM

S proizvodnom linijom od preko 30.000 različitih dijelova za putnička i teretna vozila, febi bilstein nudi kompletan i kontinuirano prošireni asortiman proizvoda za profesionalnu reparaturu vozila za sve postojeće marke i modele. Isporuka na vrijeme odnosi se na preko 140 zemalja!

Prednost je pretraga dijelova koja je u potpunosti prilagođena korisnicima. Čitav proizvodni asortiman za “Truck Diviziju” može se pregledati uživo, trenutno. Sada postoji 3D pretraga koja u potpunosti olakšava pronalaženje potrebnih dijelova. Kompletan asortiman možete upoznati na www.trucks.febi-parts.com.

febi bilstein ima u ponudi više od 250 amortizera za kamione, autobuse, prikolice i vozila za specijalne namjene. Na koncu, tu je i izuzetno bogat asortiman zračnih jastuka koji osigurava sva rješenja za osjetljiv sustav ovjesa. Uz visoku razinu udobnosti, sa zračnim jastucima se povećanjem ili smanjenjem tlaka zraka lako regulira visina ovjesa na kamionima i autobusima.

TruckDivision_Logo_01

Program „febiplus“

Uslugom „febiplus“ koja je razvijena za trgovce široke ponude febi bilstein pomaže klijetima kako bi optimizirao svoj asortiman. Program „febiplus“ sadrži dijelove iz različitih grupa proizvoda, a razvijen je gotovo ekskluzivno kao i dijelovi iz programa originalne opreme (OE).

Program „febitip“

Program „febitip“ osimšljen je kako bi redovito kupcim približavao značajne informacije i zanimljivosti vezane uz odabrane proizvode. Informacije se tiču servisiranja proizvoda, specijalnih detalja, tehničkih komponenti i same instalacije proizvoda.

Web stranica febi.

Pošaljite nam E-mail

ATR