HENKEL

          

VODEĆI SVJETSKI PROIZVOĐAČ LJEPILA, BRTVILA I KEMIJSKIH PROIZVODA

Tvrtku Henkel uglavnom povezujemo s proizvodima za široku potrošnju poput deterdženata, omekšivača, boja za kosu i šampona, no veći dio njenog asortimana namijenjen je profesionalnoj upotrebi. Različita industrijska tržišta, od strojogradnje, preko autoindustrije, bijele tehnike do brodogradnje – gotovo svaka grana industrijske proizvodnje koja uključuje neki oblik sklapanja i sastavljanja dijelova potencijalno je tržište najveće Henkelove poslovne jedinice Ljepila i tehnologije.

Sa svojim brandovima Loctite, Teroson i Bonderite, Henkel je vodeći svjetski proizvođač ljepila, brtvila i kemijskih proizvoda za obradu i zaštitu površina. Henkelovo sjedište je u Düsseldorfu, gdje je tvrtka utemeljena još 1876. Danas tvrtka djeluje u 120 zemalja i zapošljava 47.000 ljudi diljem svijeta. Trenutno raspolaže sa 164 proizvodna pogona i 16 R&D centara u različitim dijelovima svijeta. Henkelova jedinica Ljepila i tehnologije vrlo je dinamična. Ovo najbolje ilustrira stopa inovacija od 30% (udio proizvoda predstavljenih na tržištu u posljednje 2 godine u prihodima) te činjenica da skoro pola prihoda ostvaruje na tržištima u nastajanju.

Ponuda Henkelovih proizvoda obuhvaća i područje autoservisne djelatnosti i reparatura. Pokriva i mehaniku i karoseriju, a istovremeno je primjenjiv u svim segmentima: osobna, gospodarska i specijalna vozila, mali strojevi
i razni uređaji.
Poslovi poput zamjene vjetrobranskih stakala, različitih popravaka na karoseriji vozila, zaštiti karoserije od korozije ili buke, različiti mehaničarski popravci, male i hitne intervencije, čišćenje i pranje dijelova i ruku, održavanje čistoće u radionicama jednostavniji su uz upotrebu Henkelovih proizvoda robnih marki LOCTITE i TEROSON.
Kako Henkel kontinuirano razvija ljepila i brtvila u suradnji s vodećim proizvođačima automobila na području konstrukcije i proizvodnje vozila, Henkelovi proizvodi razvijeni na ovom području izravno su primjenjivi na području popravaka i održavanja vozila. 

LOCTITE MAZIVA I SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE S NOVIM DVOSTRUKIM MEHANIZMOM ZA RASPRŠIVANJE

Kako su ovi proizvodi sveprisutni u radionicama, a primjena im je gotovo neograničena, Henkel je tržištu ponudio dobro poznate i provjerene proizvode u modernom pakiranju, s glavom za raspršivanje koja ima dvije
funkcije. Nanošenje u spreju, široko, za tretiranje veće površine ili pak vrlo precizno, usmjereno prskanje pomoću produžne cjevčice. Ovdje izdvajamo proizvode poput brzog univerzalnog čistača površina ili sredstva za odstranjivanje brtvi kao i maziva poput višenamjenskog radioničkog maziva koje oslobađa dijelove, čisti ih, podmazuje, odbija vlagu i sprječava koroziju te silikonskog maziva u spreju.

Noviteti – Hibridna ljepila
LJEPILO KOJE MOŽE VUĆI VLAK!

Novitet koji nam stiže iz LOCTITE-a daje novo značenje izrazu „od igle do lokomotive“. O čemu je riječ? LOCTITE-ovi inženjeri proveli su jedan nevjerojatan test kako bi ispitali jednu potpuno novu tehnologiju lijepljenja, tzv. hibridna ljepila. Što su napravili? Vlak od 208 tona spojili su na lokomotivu spojnicom koju su zalijepili sa samo 3 g ljepila i pustili u pogon nakon samo 1 sat stvrdnjavanja. Radi se o kombiniranju i povezivanju različitih tehnologija lijepljenja: cijanoakrilata i epoksida (ili MMA kod nekih proizvoda). Ove tehnologije lijepljenja su već dugo prisutne te dobro prihvaćene i pozicionirane na različitim područjima primjene. Cijanoakrilatna ljepila, poznatija kao trenutna ljepila, izuzetno su brza, jednostavna za rukovanje, osiguravaju dobre rezultate na plastikama i mnogim drugim materijalima, ali ne dopuštaju velike zračnosti među dijelovima, spojevi nisu elastični i nisu prikladna za strukturno lijepljenje. S druge strane, epokisdi osiguravaju strukturnu izdržljivost spojeva, odlično popunjavaju veće zračnosti između dijelova i vrlo su otporni na različite kemikalije i okolišne uvjete, ali nedostaju im neke dobre strane cijanoakrilata. LOCTITE hibridna ljepila predstavljaju savršenu simbiozu ovih ‘matičnih’ tehnologija: strukturna ljepila izuzetne čvrstoće, brzine i svestranosti, jednostavna za primjenu, otporna na temperaturu i atmosferske uvjete, prikladna za različite materijale i vrste popravaka – od igle do lokomotive. LOCTITE hibridna ljepila primjenjiva su na više načina nego ikad dosad. Dodavanjem hibridnih LOCTITE ljepila u svoju paletu proizvoda, Henkel nudi najširi asortiman proizvoda za strukturno lijepljenje, koji može zadovoljiti gotovo svaki zahtjev popravka.

Pošaljite nam E-mail

ATR