KYB

KYB je najveći svjetski dobavljač amortizera proizvođačima vozila. U svakom četvrtom vozilu koje izlazi s proizvodnih traka širom svijeta, ugrađeni su KYB amortizeri kao standardni, originalni dio. Godine iskustva pomogle su KYB-i da postane lider ne samo u proizvodnji amortizera već i integriranog kontrolnog sistema automobila i proizvodnje i razvoja ovjesa.

KYB amortizeri namijenjeni prodaji na tržištu zamjenskih dijelova izrađeni su u istim tvornicama i istom tehnologijom kojom se izrađuju i originalni amortizeri. Da bi se kod starih vozila, gdje su i drugi dijelovi već potrošeni, približili što bliže performansama kakve je vozilo imalo kad je bilo novo, ventili su posebno podešeni baš prema tim novim uvjetima. To znači da je proizvod namijenjen tržištu zamjenskih dijelova najmanje isti, a u mnogim slučajevima čak i bolji od originalnih amortizera.

Svim svojim kupcima KYB pruža superiornu kvalitetu, a to je posebno naglašeno i KYB-inim sloganom ‘Our Precision, Your Advantage’.

KYB

 

 

 

http://www.kyb-europe.com/

KYB OBILJEŽAVA 80. OBLJETNICU

 KYB Group, svjetski poznati lider u proizvodnji amortizera za automobile upravo je obilježio 80. obljetnicu svog postojanja.

  1. godine, u svojoj 21. godini života gospodin Shiro Kayaba je osnovao istraživački centar Kayaba. Kayaba je bio veoma nadaren i kreativan izumitelj. Prvi proizvod koji je razvio bio je novi „pionirski“ hidraulički sustav za polijetanje i slijetanje zrakoplova koji je bio korišten na jednom od najvećih nosača zrakoplova japanske carske mornarice. Dalje, dana 10. ožujka1935. godine osnovano je društvo KayabaManufacturingCo.Ltd. KYBGroup danas ima 84društvadiljem svijeta u kojima radi više od 13.000zaposlenih.

Tijekom posljednjih 80 godina KYB je usavršila i razvila hidrauličnu opremu za amortiziranje vibracija kotača, upravljanje procesima i rukovanje. Ova oprema ima veoma širok spektar primjene, kao na primjer: automobili, motocikli, željeznička i zrakoplovna oprema, proizvodni procesi itd.

U Europi proizvodni pogoni KYB nalaze se u Španjolskoj pa i u Češkoj republici gdje posluju dva pogona – jedan u Pardubicama koji sada značajno proširuje svoje kapacitete, a drugi, skroz novi pogon nalazi se nedaleko u gradu Chrudim. Ove tvornice proizvode uglavnom amortizere za prvu ugradnju (OE), i amortizere iste kvalitete isporučuju i za tržište rezervnih dijelova. Proizvodni pogon u gradu Chrudim proizvodi spiralne opruge za ovjese vozila. Zahvaljujući tome KYB Vam može ponuditi kompletan asortiman opreme za prigušivanje ovjesa kotača.

KYB preporučuje da zamjena amortizera i opruga na svakoj osovini bude izvršena isključivo u parovima, jer samo tako mogu biti osigurane tražene vozne osobine vozila.

 

KYB JE UVELA U RAD POTPUNO NOVI ELEKTRONSKI KATALOG

KYB Europe Aftermarket je predstavila novi poboljšani elektronski katalog koji je razvijen u suradnji s TecDoc-om koji je istovremeno isporučitelj podataka. Katalog možete naći na ovoj adresi: www.kyb-europe.com/catalogue.asp.

Katalog donosi mnogo novih korisnih funkcija kao što su pretraga po broju šasije, pretraga po OE broju dijela, s tima da katalog omogućuje korisnicima prijenos broja za narudžbu dijela od drugog proizvođača na broj za narudžbu KYB.

Korisnici će sigurno cijeniti intuitivne funkcije za pretragu. Pored toga, katalog je aktualiziran svaka četiri tjedna.

KYB ulaže značajna sredstva u elektronsku katalogizaciju i njen radni tim svakog dana pohranjuje u sustav nove podatke. Ovaj novi katalog će pomoći korisnicima iz redova autoservisa, distributera i dr. da na prvi pokušaj odaberu ispravan dio što sprječava nedoumice u pogledu ispravnog odabira određene komponente.

Svjetski poznati KYB amortizeri i specifičnosti ugradnje na vozila prikazane kroz kratke video uradke

Zanimljivo je kako svaki veliki proizvođač u automobilskoj industriji u svijetu, a u njih se svakako ubraja KYB, poseže za sofisticiranim rješenjima a u svrhu da kupci i mehaničari dođu na kvalitetan način do potpune podrške u smislu tehničkih detalja i procedura koje su potrebne za bezbolnu i što je najbitnije, brzu izmjenu amortizera.

Postoje vozila koja su dosta česta na našim prometnicama i kada dođe na red primjerice izmjena prednjih amortizera, može doći do neželjenih zastoja u radnom vremenu radi «dodatnih radnji» koje je potrebno izvršiti.

Tako primjerice Renault Megane 2 i veći brat Scenic 2 zahtijeva skidanje prednje zaštitne PVC obloge ispod vjetrobranskog stakla i kompletnih prednjih brisača uključujući i škare brisača sa elektromotorom.

Taj postupak prethodi i slijedi samom postupku izmjene amortizera i na njega se mora računati, tj. kalkulirati. Ta se vremena mogu naći u mehaničarskim programima podrške (Autodata, itd.), ali video uradak je jako pametno pogledati kao dodatnu informaciju.

Isto tako primjerice Jeep Wrangler 3 06-> kao rjeđi primjerak ali opet prisutan gost «na dizalici» ima dodatne plastike sa svojim specifičnostima i kopčama, u prostoru prednjeg kotača za odstraniti, i tu se gubi vrijeme u startu dok se uopće ne dođe do samih amortizera, i kasnije se naravno isto treba ponovno sastaviti.

Stručnjaci u KYB vrlo dobro znaju za tu problematiku jer su dobavljači za prvu ugradnju na nove automobile. Svaki četvrti amortizer na svijetu na novim vozilima je proizvođača KYB.

Na ovim video uradcima je prikazano prema koracima vrlo detaljno i jasno kako pristupiti svakom pojedinom vozilu, sa prikazanim alatima, priborom, momentima stezanja itd.

Citröen Berlingo, Multispace, Peugeot Partner, Tepee

 

Jeep Wrangler III

 

Peugeot 307, 308, Citröen C4

 

 

Opel Corsa C

 

Renault Clio II, Thalia I, Symbol I

 

Renault Clio III, Grandtour III


 

Fiat Panda

 

Toyota Corolla Verso II

 

 

Renault Mégane II, Mégane II Grandtour, Scenic II

 

 

Renault Laguna II

 

 

Renault ModusRenault Espace IV

 

Pošaljite nam E-mail

ATR