NTN SNR: Predstavljanje specijalizirane game profesionalnih proizvoda

13/06/2019

NTN-SNR prodaje više od 7000 dijelova i omogućuje kontinuirani razvoj svojih proizvodnih linija dodajući 400 do 500 dijelova godišnje. NTN-SNR-ova ponuda proizvoda za tržište automobilske postprodaje pokriva 80 000 modela vozila, odnosno 96 posto svih registriranih vozila u Europi. Njegova ponuda obuhvaća tri modula: pogonski sklop, šasiju i prijenosni sustav.

NTN-SNR također razvija specifične linije proizvoda za teška teretna motorna vozila. Ova se ponuda redovito proširuje, te je udvostručen broj dijelova tijekom posljednje tri godine. Zabilježen je velik rast u ponudi ležajeva za teška teretna motorna vozila, kao i rast kompletnog  asortimana s više od 220 dijelova ležajeva za prijenosne sustave i mjenjače. U tijeku je nova faza razvoja koja je posebno usmjerena na azijsko tržište teretnih motornih vozila.

Modul pogonski sklop – performanse

  

 Kompleti zupčastog remena, cilindri, remenje, pumpe za vodu

Jamstvo vrhunskog proizvođača i stručnjaka za inovacije

Kao glavni proizvođač OEM zatezača i prijenosnika,  NTN-SNR isporučuje cilindre najboljih svojstava kako bi zadovoljio najzahtjevnije zahtjeve (cilindri se mogu okretati brzinom većom od 15 000 okretaja u minuti) kao i remenje OEM kvalitete. NTN-SNR koristi svoju ulogu proizvođača originalne opreme isporučujući dijelove OEM kvalitete. Njegova ponuda zupčastih remena i remena pomoćnog sustava jedna je od najvećih na tržištu: kompleti zupčastih remena i kompleti remena pomoćnog sustava, kompleti zupčastih remena s pumpama za vodu, cilindri, remenje pomoćnog sustava, prigušne remenice i remenice alternatora, ležajevi klima-uređaja.

NTN-SNR – svjetski lider u hidrauličnim zatezačima

Današnje NTN-SNR-ovo postprodajno tržište sustava zupčastih remena pokriva 98% svih registriranih vozila u Europi. Sastoji se od više od 1250 proizvoda, uključujući oko 700 setova zupčastih remena s pumpom za vodu ili bez nje.

Što se tiče cilindara i zatezača zupčastih remena, NTN je svjetski lider za hidraulične cilindre /zatezače/valjke koji se isporučuju u svojstvu originalne opreme glavnim proizvođačima vozila, kao što su Volkswagen grupa, Toyota, Mercedes, Hyundai i mnogi drugi. Osim toga, NTN nudi ležajeve za upotrebu u OEM cilindrima drugih dobavljača.

Inovacije NTN-SNR-a također uključuju hidraulični cilindar za zatezanje s mehanizmom varijabilnog prigušenja.

Strogi zahtjevi i široki asortiman proizvoda za remenje i pumpe za vodu

Remenje i pumpe za vodu zadovoljavaju iste zahtjevne standarde za performanse koji su zaštitini znak NTN-SNR-a.  Remenje ugrađeno u postprodajnu opremu dolazi od glavnih proizvođača originalne opreme. Zahvaljujući tome, moguće je ponuditi najveći OEM asortiman i proizvode iznimno visokih performansi, posebno one najnovije generacije, kao npr. remenje od teflona. Isto vrijedi za pumpe za vodu uključene u setove koje podliježu zahtjevnom ispitivanju kvalitete i pouzdanosti.

Modul šasija – sigurnost

Homokinetički zglobovi, komponente ovjesa, senzori, ležajevi kotača

OEM kvaliteta lidera koja omogućuje maksimalnu sigurnost

NTN-SNR je lider u tehnologiji ležajeva kotača, posebno s najnovijom generacijom ležajeva, te uspostavlja prepoznatljivu stručnost u kočionim diskovima s integriranim ležajevima. Snažno je prisutan na tržištu setova ovjesa. Godine 2016. u modulu šasije uključio je svoje nove sklopove homokinetičkih zglobova (setove za sastavljanje homokinetičkog zgloba, homokinetičke zglobove, komplete manžeta). Sve te komponente  šasije NTN-SNR primarno su usmjerene na nekompromisnu sigurnost pri upravljanju vozilom, a time i na sigurnost vozača.

Visokokvalitetne komponente ovjesa proizvedene u Francuskoj

Promatrajući originalnu opremu i postprodaju zajedno, tvornica Seyond u Haute-Savoieu u Francuskoj proizvodi oko 30 milijuna dijelova ovjesa na godinu. Kao jedan od lidera na tom tržištu, s 35% udjela na europskome tržištu, NTN-SNR primjenjuje svoje znanje i iskustvo te zahtjevne standarde kvalitete originalne opreme  na svoju postprodajnu opremu za ovjese. Svaki  dio odlikuje vrhunska kvaliteta. Izrađeni su od kaljenog čelika kao i od visokokvalitetne plastike, gume i maziva. Podvrgnuti su 100-postotnoj kontroli kvalitete. Automatsko mjerenje i pregled provode se tijekom montaže, a prije pakiranja provodi se konačna vizualna provjera.

NTN-ova postprodaja homokinetičkih zglobova

Oslanjajući se na znanje i iskustvo NTN Transmission Europa, NTN-SNR je lansirao svoju seriju homokinetičkih zglobova na tržište automobilske postprodaje. NTN Grupa danas je druga u svijetu u proizvodnji OEM setova homokinetičkih zglobova, s 40 milijuna homokinetičkih zglobova na godinu proizvedenih u 14 tvornica diljem svijeta. Više od pet milijuna homokinetičkih zglobova proizvedeno je za ugradnju kao originalna oprema u Europi, gotovo svi u tvornici u Le Mansu (Sarthe, Francuska). NTN-SNR primjenjuje svoju stručnost, osobito u svojoj tehnologiji homokinetičkog 8-kugličnog zgloba, što omogućuje smanjenje pakiranja homokinetičkog zgloba i bolja akustična svojstva. Prva faza lansiranja proizvoda usmjerena je na Europu.  Ponuda uključuje tri grane:

 •  komplet za prijenos: osovina, unutarnji i vanjski CV-zglobovi
 •  komplet CV zgloba: za stranu kotača (zglob s manžetom)
 •  komplet manžeta: unutarnjih i vanjskih.

Na kraju ove godine NTN-SNR povećat će ponudu s 80 do 100 novih proizvoda za tržište rezervnih dijelova za modele vozila, koji više nisu u serijskoj proizvodnji i koji dostižu starost u kojoj će homokinetičke zglobove trebati zamijeniti. 

250 senzora brzine i NTN-SNR-ova stručnost u mehatronici

NTN-SNR je prvi proizvođač ležajeva kotača koji je lansirao liniju 250 senzora brzine kako bi upotpunio asortiman automobilske postprodaje. 65% tih proizvoda odnosi se na aktivne senzore, a 35% na pasivne, čime tvrtka pokriva cijeli spektar Hallova učinka i magnetnorezistentnih tehnologija na tržištu. Taj široki raspon obuhvaća više od 6500 primjena u vozilima i uskoro će biti proširen za više od 100 dodatnih dijelova. Ta stručnost u mehatronici, pouzdanost proizvodnje 100 posto kontrolirane kvalitete i NTN-SNR-ova stručnost u razvoju senzora/parova kodera u čemu sudjeluje zajedno s glavnim proizvođačima automobila omogućuju tvrtki da jamči potpunu kompatibilnost ležaja kotača i senzora. 

Danas je više od 90% vozila na cesti opremljeno senzorima brzine vrtnje kotača. Vozila su opremljena s 2 do 4 takva senzora – u većini slučajeva ugrađeni su nasuprot ležaju. Ležajevi najnovije generacije opremljeni su tom tehnologijom koja zahtijeva četiri senzora po vozilu.

Stručnost i pouzdanost

NTN-SNR-ovi senzori brzine omogućuju:

 • znanje i iskustvo u području originalne opreme proizvođača
 • stručnost postiguta u toj tehnologiji temelji se na 30 godina patenata
 • stručnost postignuta kroz razvoj senzora/koderskih jedinica u suradnji s vodećim proizvođačima
 • sigurnost u razvoju: stolovi za ispitivanje senzora u NTN-SNR-ovim tvornicama (ispitivanja toplinskog otpora [-40 °C do +150 °C], ispitivanja brtvljenja, vibracija, mehaničkog otpora itd.) 
 • timovi za istraživanje i razvoj u Francuskoj
 • 100-postotne kontrole proizvedenih proizvoda
 • savršena dopuna vodećeg asortimana.
 • 20 godina ASB®-a
 • Aktivni senzor brzine vrtnje
 • ASB® opremljen senzorom brzine pojavio se 1997. i simbolizira inovativne sposobnosti NTN SNR-a.

Glavna inovacija

Zbog potreba vezanih uz razvoj sustava za potpomognuto kočenje 1980-ih godina, SNR je došao na ideju razviti senzor kodera koji je bio spojen na ležaj za mjerenje brzine kotača. Patent se pojavio 1984. S ASB®-om ugrađenim u brtveni spoj, magnetna kruna omogućuje vrlo točna mjerenja brzine okretanja kotača. Ta se karakteristika pojavljuje u svim elektroničkim sustavima ugrađenima u vozila: ABS, ASR, ESP, GPS itd.

Međunarodni profesionalni standard 1988. započeo je prvu fazu razvoja, a od 1992. SNR implementirao je originalnu inovaciju i tržišnu strategiju koja je rezultirala stvaranjem otvorenoga profesionalnog standarda.

Zatim je stvoreno udruženje proizvođača automobila u koje su se uključili i drugi proizvođači ležajeva. Nakon što se pojavio 1997., ASB® mogu primijeniti brojni veliki proizvođači te se, kroz iterativni proces, etablirao kao globalni standard za mjerenje brzine kotača.

Modul Pogonski sklop (Driveline)

Ležajevi mjenjača, ležajevi za oslobađanje spojke

100 posto od NTN-SNR-ove originalne opreme

NTN-SNR prodaje iznimno pouzdane ležajeve prilagođene svakoj vrsti mjenjača, s vrlo niskim tolerancijama koje jamče izostanak bilo kakvog slobodnog hoda. Svi dijelovi proizvedeni kao originalna oprema isporučuju se u postprodaju. NTN-SNR-ove tvornice proizvode više od 160 milijuna ležajeva mjenjača i ležajeva za oslobađanje spojke na godinu. Ti ležajevi savršeno udovoljavaju ne samo oštrim zahtjevima njihova funkcionalnog okružja, već i specifičnim zahtjevima koji se odnose na mehaničku snagu, svojstva, akustiku itd. U OEM-u NTN-SNR također isporučuje ležajeve za oslobađanje spojke najvećim proizvođačima kao i  na tržište automobilske postprodaje. Oni uključuju napredne tehnologije kao što su ugaoni kontaktni ležajevi, kavezi od poliamida optimizirani da izdrže sile ubrzanja i brtve stvorene za produljeni vijek trajanja u vrlo onečišćenim sredinama. Pouzdanost, performanse i inovativna sposobnost proizvodnje originalne opreme prenose se izravno na tržište postprodaje.

Društvene mreže

Pošaljite nam E-mail

ATR