Schaeffler

Kvaliteta nije jedna od stavki već prioritet koji se provlači kroz sve faze proizvodnog procesa do konačne usluge i upravo zato brendovi pod Schaefflerom mogu ponuditi vrhunsku uslugu dostojnu originalne opreme.

schaeffler-logo

Tržišni uspjeh i doseg Schaeffler Grupe kuje se već više od stotinu godina. Još od 1893. godine kad je Friedrich Fischer razvio prvu glodalicu za proizvodnju kugličnih ležajeva. Taj trenutak i godina u povijesti firme spominju se s razlogom jer upravo Schaeffler Grupa okuplja brendove koji je danas čine vodećom kad je riječ o rješenjima s kugličnim i kliznim ležajevima, linearnoj pogonskoj tehnologiji i tehnologiji direktnog pogona. Naravno, tu je riječ o brendovima Luk, INA, FAG i Ruville s više od 30 velikih prodajnih glavnih ureda diljem svijeta.

schaeffler-uprava

Također, Schaeffler Grupa je i renomirani dobavljač prve ugradnje za autoindustriju. Svi proizvodi su licencirani, baš kao i postupci popravaka, bez obzira je li riječ o pogonskim sklopovima, motorima ili šasijama. Schaeffler stoji iza izvrsne kvalitete zamjenskih dijelova istovjetne kao i u dijelovima prve ugradnje (OE) u svim klasama vozila. Specijalisti aftermarketa imaju na raspolaganju u asortimanu i sve ono što je neophodno.

Kao dio velike Schaeffler Grupe djeluje i poslovna grupa Automotive Aftermarket koja je odgovorna za dio poslova korporacije vezanih za distribuciju i podršku klijentima zamjenskih rezervnih dijelova i to čini na razini cijelog svijeta. Schaeffler Automotive Aftermarket je izuzetno pripremljen za budućnost sa svoja četiri snažna proizvodna branda LuK, INA, FAG i Ruville kao i s više od 30 prodajnih glavnih ureda te svojim brojnim podružnicama širom svijeta. Schaeffler je prisutan u 49 zemalja na približno 170 lokacija i to je mreža proizvodnih pogona, centara za razvoj i istraživanje, prodajnih centara, inženjerskih ureda i centara za obuku.

grosslagerpruefstand astraios
Pored usavršenih rješenja popravka, razvoja specijalnih alata, tehničkih školovanja i web-portala RepXpert, specijalisti Schaeffler Automotive Aftermarketa zajedno s poslovnim partnerima iz istog sektora pokrenuli su i značajne servisne koncepte. Dovodom svježih informacija tržištu učinili su veliki doprinos u podršci kako radionicama, tako i distributerima. Ova rješenja uključuju „TecDoc“ bazu podataka za zamjenske rezervne dijelove ,“TecCom“ platformu za optimizaciju procesa naručivanja i organizacije logistike u skladištima , „PartsLife“ sustav upravljanja i zbrinjavanja otpada te inicijativu ‘Kvaliteta stvara dodatnu vrijednost’ koja je posvećena provođenju iznimne kvalitete u Aftermarket sektoru. Grupacija Schaeffler aktivna je u cijelom svijetu te je ostvarila promet od približno 11,2 milijarde eura u 2013. Sa svojih više od 80.000 zaposlenika širom svijeta, Schaeffler je jedna od najvećih njemačkih i europskih industrijskih kompanija u obiteljskom vlasništvu.

Proizvodni procesi

Globalno uniformirani i s visokim proizvodnim standardima svi proizvodni nivoi Schaeffler grupe osiguravaju usluge najviše i očekivane kvalitete. U Kini kao najvećem tržištu koje se razvija bombastično, poslovanje se razvija korak po korak. Želja je imati proizvodne procese tamo gdje se želi stvoriti tržište, i to se odnosi na sva tržišta. U tvornici u Taichungu proizvode se precizne komponente prijenosa te kuglični ležajevi za automobilski i industrijski sektor.

Nulti postotak kvarova

Schaefflerova politika kvalitete bazirana je na internacionalnim pravilnicima i standardima, pa kvaliteta nije jedan od zahtjeva već kontinuirani zadatak. Ona se postavlja pred razvojni proces, pred zaposlenike i ugrađuje u uslugu te se tako eliminiraju manjkavosti i sama mogućnost pogreške.
Kvaliteta definirana vjetrenjačama
Velike vjetrenjače razvile su se u snažna multi-megavatna postrojenja kao rezultat pokreta golemih sila i masa. I naravno, zbog rotacije tih golemih masa upravo ležajevi preuzimaju ključnu ulogu. Oni trpe dok turbine rade, ali još više odgovornosti preuzimaju kad ne rade što generira goleme gubitke. Zbog toga je Schaeffler uveo kuglične ležajeve s niskim potrebama održavanja i posebnim vjetrenjača-standardom (WOPS). WOPS-standard definira strogu specifikaciju kvalitete koja se ne odnosi samo na proizvod, već na cijeli proizvodni proces i lokaciju. Jasno je da samo proizvođač najzahtjevnijih ležajeva i u ostalim segmentima može ponuditi vrhunsku uslugu.

special-tools

Platforma Tvornica ideja

Glavni cilj jest zadovoljstvo kupaca, ali do njega se dolazi optimiziranim procesima i zadovoljnim djelatnicima. Schaeffler je stoga osmislio internacionalni program MOVE koji sve zaposlenike uključuje u svakodnevnu optimizaciju procesa.
Zaposlenici se gotovo svakodnevno propitkuju o idejama optimizacije svakog dijela poslovanja, a da ne bi sve ostalo na idejama, osmišljena je i platforma nazvana Tvornica ideja. Kroz nju zaposlenici iznose svoja mišljenja i ona se zaista analiziraju, a najbolji se prijedlozi potom naravno i nagrađuju.

Električna mobilnost

Schaeffler je spreman i za električnu budućnost. Jednostavno, čeka je naoružan gotovim tehnologijama i znanjem, a to dokazuje ogranak eMobility System Division koji okuplja sve industrijske i automobilske aktivnosti na temu električne mobilnosti. Svrha tog ogranka jest stvaranje svojevrsnog središta u kojem se susreću razne individualne komponente kako bi svoju svrhu pronašle i u zajedničkom djelovanju. U sinergiji koja bi svoju primjenu pronašla u nekim budućim električnim pogonima.
Već je i sada bogat asortiman proizvoda primjenjivih u električnoj mobilnosti, jer razvijeni su potrebni senzori za električne bicikle, start-stop sustavi za automobile, baš kao i spojke za električne pogone. Također, radi se na obnovljivim izvorima električne energije, pogotovo jer je Schaeffler vodeći u ležajevima za turbine svih vrsta.
Rezultat svog tog promišljanja i djelovanja jest i konceptno vozilo ACTIVEeDRIVE koje unatoč čistom električnom pogonu pruža odličan doživljaj vožnje. Suština pogona je inovativni E-diferencijal s aktivnom raspodjelom momenta zbog kojeg Schaeffler postaje pionirom kad je riječ o naprednim dinamičkim osobinama u električnim vozilima. Odnosno, riječ je o saznanjima koja će se moći primijeniti na sportska vozila, ali i na klasična vozila.

active-drive

Schaefferov električni auto ACTIVeDRIVE je potpuno električno vozilo sa stalnim pogonom na sve kotače i maksimalnom snagom od 210 kW, odnosno 285 KS. Tolika snaga u kombinaciji s litij-ionskom baterijom kapaciteta 18 kWh rezultira dosegom kretanja do 100 kilometara. Pritom na umu treba imati da ACTIVEeDRIVE nije maleno i lagano vozilo, već itekako upotrebljiva karoserija Škode Octavije Combi 4×4.

Specijalni alati za specijalnu uslugu

Sa svojim LuK Repset setovima®(LuK RepSet®, LuK RepSet® Pro, LuK RepSet® DMF i LuK RepSet® 2CT), Schaeffler Automotive Aftermarket osigurava radionicama profesionalnu podršku kod popravaka potisnih sistema.
Kao dodatak opsežnom asortimanu spojki i inventivnim sistemskim rješenjima, ponuda također uključuje obje hidraulične komponente za odgovarajući popravak spojke kao i servo pumpe zakretnog sustava. Asortiman je nadopunjen i s rješenjima za: pogone sa zupčastim remenima, pogone pomoćnih agregata i ventilskim pogonima – INA SET-ovi remenice natezača, INA KIT-ovi remenice natezača – s pumpom vode i bez – remenice natezača i klizača, mehanički i hidraulični lončasti podizači, klackalice ventila te poluklackalice ventila s valjčićem.
Širok asortiman FAG-ovih proizvoda nudi sve što je potrebno za rješenja popravka, od jednostavne zamjene ležaja kotača s pouzdanim visoko preciznim ležajevima kotača do kompleksnijih rješenja kao što su ležajni moduli: od FAG SET-a ležaja kotača, FAG Wheel Pro za zamjenu ležajeva kotača na cijeloj osovini pa sve do rješenja popravka za laka transportna vozila i FAG RIU rješenja za gospodarska vozila.

RepSet_6000014000_MG_1512

20.000 artikala prve ugradnje

Schaeffler Automotive Aftermarket kao divizija zadužena za tržište rezervnih dijelova svoje poslovanje bazira na tri snažna brenda – LuK, INA i FAG – i to je dovoljno za proizvodnju više od 20.000 dijelova originalne opreme. Tolikim asortimanom pokriva se gotovo sve što autoindustriji treba na području tehnike i pogona, odnosno to su dijelovi spojke i prijenosa, motora i transmisije, baš kao i šasije vozila.
Jednostavno, autoindustrija treba Schaeffler Grupu što dokazuje i činjenica da je grupa registrirala više od 18.500 patenata te je u Njemačkoj već nekoliko godina u „top 5“ najinovativnijih kompanija. A naravno, Schaeffler i na globalnom tržištu također igra isključivo glavne uloge.

Schaeffler u Hrvatskoj

Poduzeće Schaeffler Hrvatska d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, osnovano je 2005. godine, te pokriva automotiv i industrijski program.
Sastoji se od poslovne jedinice: Schaeffler Automotive Aftermarket (SAAM) i Schaeffler Industry Aftermarket (IAM). Ukupno zapošljava šest djelatnika, od toga dvoje u aftermarketu – Antonio Dvoravić – regionalni menadžer prodaje, te Marko Cuculić – menadžer tehničkih servisa, koji su odgovorni za tržišta – Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija. Na svim ovim tržištima postoji razgranata mreža distribucije, a Schaeffler Hrvatska svojom lokalnom nazočnošću omogućuje svim razinama tržišta pružanje najkvalitetnije tehničke i komercijalne podrške.
Tokić d.o.o. i SAAM, kao strateški partneri svih ovih godina zajednički bilježe odlične rezultate, te i dalje razvijaju i usavršavaju sve segmente poslovanja neophodne za održavanje vodeće pozicije na tržištu.
Ta suradnja očituje se između ostalog kroz učestala tehnička školovanja za Tokićeve djelatnike, njihove partnere i servisere, razne komercijalne i marketinške aktivnosti, te strateška planiranja za buduće zajedničke uspjehe.

Zagreb

Tehnički trener Marko Cuculić i voditelj prodaje Antonio Dvoravić iz Schaefflera s Ilijom Tokićem na prvom kućnom sajmu tvrtke Tokić, povodom 20. obljetnice osnivanja (Kineski paviljon Zagrebačkog velesajma, studeni 2010.)

Pošaljite nam E-mail

ATR