Budućnost pripada tvrtkama koje digitalno transformiraju poslovanje

buducnost pripada

Udruga HUP-ICT organizirala je konferenciju pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0 gdje su brojne tvrtke, pa tako i Tokić, 5.2.2020. u Laubi u Zagrebu imale priliku predstaviti svoju priču o digitalnoj transformaciji i vlastitim uspješnim primjerima iz prakse. Upravo tamo predstavili smo mape digitalne transformacije, koje su omogućile veliku uštedu vremena, bolju organizaciju poslovnih procesa te u konačnici kako digitalna era mijenja na bolje svakodnevno poslovanje. Na globalnoj razini, Tokić je prepoznat kao organizacija koja oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji, što potvrđuje priznanje prestižne ELITE zajednice – The Future Shapers.


Digitalna transformacija postaje uvjet za rast i razvoj

Posljednjih godina tvrtka Tokić bilježi znatno povećanje volumena poslovanja te ubrzanu ekspanziju u regiji. Samim time stvorili su se zahtjevi za zaokretom u internoj strukturi poslovanja. Prvi u nizu koraka za postizanje digitalne transformacije nalazio se u logističko-distributivnom centru u Sesvetama, gdje je uvođenje potpuno autonomnih mobilnih robota s potpisom Gideon Brothersa povećalo kapacitete te stvorilo snažne temelje za ambiciozne planove širenja u inozemstvu. Osviješteni zahtjevima brzorastućeg tržišta, internim transformacijama nastoji se uštedjeti vrijeme, optimizirati poslovanje te maksimalno koristiti mogućnosti digitalne tehnologije u svim segmentima poslovanja. Razvijena su brojna rješenja temeljena na RPA (Robotic Process Automation) koja zaposlenicima omogućavaju više vremena za zadatke u kojima je potrebna visoka razina promišljanja i odlučivanja.

„Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama – i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama; oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa“ izjavio je predsjednik Uprave Tokića Ivan Gadže tijekom konferencije Digitalna (R)evolucija 3.0.