Novi Tokić centar u Osijeku – velebna poslovnica kao dosad najbolja podrška mehaničarima i vozačima, ali i lokalnoj privredi

Tradicionalno bogat asortiman dijelova, guma, alata i servisne opreme proširen je ponudom poljoprivrednog, industrijskog i kamionskog segmenta, uz velike mogućnosti nove osječke poslovnice

Svečanim otvorenjem, uz prisustvo predstavnika Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i Tokićevih partnera, vodećih europskih dobavljača autodijelova, s radom je započela najnovija i jedna od najvećih poslovnica Tokić Grupe.

Izgrađena i opremljena po najvišim europskim standardima, nova poslovnica u industrijskoj zoni Osijeka, preko puta čepinskog aerodroma, nalazi se na adresi Sv. Leopolda Mandića 111 R i prostire na više od 1.400 četvornih metara. Uz velik otvoreni prodajni prostor s izloženim artiklima, kupcima je na raspolaganju ukupno 17 zaposlenika i prodajnih savjetnika, koji će olakšati svaku odluku o kupnji.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin istaknuo je važnost ovakve investicije, vrijedne više od 1,6 millijuna eura, za grad u koji su počeli ulagati i tehnološki divovi te koji je po broju poduzetnika danas treći grad u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Splita.

Velika investicija Tokića u logistiku i iznimnu zalihu dijelova predstavlja važan oslonac i polugu daljnjeg razvoja regionalne servisne usluge, mobilnosti i gospodarstva. Jer, osim auto dijelova i guma, nova poslovnica raspolaže i specijalnom podrškom te bogatim gospodarskim, industrijskim i poljoprivrednim asortimanom.

„Unazad dvije godine otvorili smo više od 20 novih poslovnica, no ovoj se posebno veselimo. Nakon što smo se u Slavoniji lani pojavili s nekoliko novih poslovnica, znali smo da nam je potrebna jedna, koja će nadilaziti pojam poslovnice te služiti i kao ‘hub’, središnje mjesto za dostupnost, organizaciju i podršku našim kupcima“, izjavio je predsjednik uprave Tokić Grupe, Ivan Šantorić.

Više od 300.000 različitih artikala i preko 300 brendova iz centralnog skladišta dva puta dnevno povezano je s novom osječkom poslovnicom. Time se jamči brzina i preciznost isporuke dijelova za sve vrste vozila, kao ključan segment poslovanja svakog mehaničara i servisera. Njima će se roba na prag radione dostavljati čak do sedam puta dnevno, putem pet dostavnih vozila.

Novi osječki centar autodijelova dio je razvojne strategije kroz koju Tokić Grupa ulaže u područje Slavonije, Baranje i Srijema, na kojem ukupno zapošljava preko 70 ljudi. Svojim razvojem i prisutnošću Tokić postaje dio lokalne zajednice te se razvija zajedno sa svojim zaposlenicima, partnerima i kompanijama u okruženju.

Do prije nekoliko godina percepcija ovog kraja bila je da smo hrvatski tih, povučen i samozatajan kraj, odakle ljudi samo odlaze. Svjedoci smo da to više nije tako i da se na području županije otvara sve više poslovnih subjekata, te da sve više tvrtki širi poslovanje upravo prema Slavoniji“, istaknuo je dožupan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Uz česta otvaranja novih poslovnica Tokić Grupe tradicionalno se vežu i donacije lokalnoj zajednici, obrazovnim ustanovama i udrugama. Ovoga puta je vlasnik Ilija Tokić uručio donaciju zajednici Cenacolo, dok je predsjednik uprave Ivan Šantorić predao vrijednu donaciju u iznosu od 5000 eura Strojarskoj tehničkoj školi u Osijeku te istaknuo: „Iznos donacije kreiran je iz programa vjernosti namijenjenog prvenstveno serviserima, pa ovu donaciju predajem novim strukovnim kadrovima upravo u ime svih hrvatskih mehaničara.“

Tokić Grupa s preko 1100 zaposlenih u Hrvatskoj i Sloveniji, nastavlja s razvojem tržišta istoka Hrvatske, a osim širinom asortimana i usluge za profesionalne servisere, svoju podršku mobilnosti zaokružuje i novom internet trgovinom prilagođenu uslugom i dostavom svakom vozaču i domaćinstvu.