Poslovni rezultati: Izniman uspjeh Bartoga uz značajan razvoj ponude dijelova

U posljednje tri godine Bartog bilježi rast od 56,5 posto zabilježen je u području automobilskih dijelova

 

Tvrtka Bartog – vodeći slovenski distributer autodijelova, opreme i guma, u okviru Tokić Grupe tijekom 2023. ostvarila je iznimne poslovne rezultate koji odražavaju čvrstu tržišnu poziciju. Iznimnim rastom prodaje te stalnim širenjem i poboljšanjem usluga Bartog bilježi rast i razvoj na svim područjima poslovanja. Tvrtka je također uspješno integrirala mrežu poslovnica u Tokić Grupu, čime je donijela najvišu razinu logističkih usluga u Europi, s naglaskom na brzinu i točnost isporuke.

 

Nova kvaliteta usluga kroz posljednjih par godina vidi se po širenju i obnovi poslovne mreže. U 2023. otvorene su tri nove poslovnice i obnovljeno je šest postojećih od ukupno 38 u Sloveniji, što je samo dio njihovog strateškog plana za slovensko tržište. Osim toga, nastavljen je razvoj poslovanja Bartog širenjem asortimana na više od 300 brendova i 300 tisuća različitih artikala, uključujući uvođenje gospodarskog programa i usluge edukacijskog centra TEC.

 

TEC je postao važan dio Bartogovog poslovanja, jer pored ostalih seminara nudi verificirani seminar prema europskim standardima koji osposobljava mehaničare za siguran popravak električnih i hibridnih vozila. Time Bartog pokazuje svoju predanost održivom razvoju i kvalitetnim uslugama, prateći u automobilskoj industriji.

 

Osim toga, ulaskom Bartoga u Tokić grupu ostvaren je značajan tržišni proboj na slovenskom tržištu na području autodijelova i opreme. Tokić s druge strane u Hrvatskoj koristi Bartogovo znanje i iskustvo u prodaji guma te značajan tržišni iskorak ostvaruje i na hrvatskom tržištu .

 

Tokić Grupa je u Bartogovo poslovanje uvela i interno razvijene napredne tehnologije, uključujući više od 270 robotski automatiziranih procesa (RPA) i korištenje umjetne inteligencije u upravljanju zalihama. Tržišta se na taj način i tehnološki povezuju.

 

Ove godine Bartog u Sloveniji s ponosom ulazi u projektu „Mladi mehaničari Slovenije“, gdje će birati najbolje među učenicima druge i treće godine srednjoškolskog programa obrazovanja autoserviser. Studenti će rješavati pitanja iz pojedinih područja te izvoditi praktične zadatke na simulatorima i vozilima. Time se potiče interes za obrazovanjem i karijerama vezanima uz servis vozila, gdje postoji nedostatak kadrova, te jača interes za tehničku kulturu.

Ilija Tokić, osnivač i vlasnik Tokić grupe, kaže:

“Bartog je naša najveća i rekao bih najdraža investicija. To je kruna svega što smo u Tokiću stvorili u zadnjih 30 godina. Način na koji se autodijelovi iz Hrvatske nadopunjuju gumama iz Slovenije i način na koji Tokić i Bartog stvaraju uspješnu sinergiju, inspiriraju nas na nove korake.”