S početkom školske godine 2021. Tokić pokreće akciju “Sigurnost u pokretu”

Jedan krivi korak može biti koban, baš kao i jedan krivi pogled na mobitel. Samo jedna nevažna i nesmotrena odluka u prometu zauvijek može promijeniti vaš i tuđi život. Samim time i živote vaših najmilijih. I zato – izaberite sigurnost! Upravo je to naziv akcije koju već tradicionalno pokrećemo u skladu sa sloganom Tokića koji glasi „Sigurnost u pokretu“.

Već tradicionalno, treću godinu zaredom, pokrećemo akciju kojom apeliramo na sigurnost u prometu u vrijeme početka školske godine. Pritom želimo osvijestiti kako svaki pojedinac nije samo korisnik sigurnosti već i pružatelj sigurnosti. Istu tu sigurnost trebaju izabrati mališani, ali mi ju kao odgovorni moramo režirati i kao vozači i kao drugi pješaci.

Svojim aktivnostima želimo otići puno dalje i doprijeti puno dublje nego što to činimo samim našim sloganom. #Izaberi sigurnost je način života, počinje s brigom o vlastitom zdravlju i brigom za bližnje, nastavlja se adekvatnim odijevanjem te poznavanjem znakova i infrastrukture. Najviši stupanj sigurnosti na koncu se ipak potencira koncentracijom i aktivnom pažnjom.

Kako bismo konstantno utjecali na sigurnost, u Tokiću ju shvaćamo kao cjeloživotni poziv i sastavni dio naše vizije, a to se ogleda i kroz slogan kompanije. I zato, iako je vrhunac akcije zamišljen za početak školske godine, kada trebamo biti maksimalno koncentrirani, to je akcija koja traje čitavu godinu.

Upravo iz tog razloga tijekom čitave godine svima pažnju skrećemo na lijepe zebre u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Upravo su one tijekom 40-ih godina prošlog stoljeća prepoznate kao autentična veza s cestovnim prijelazima i tako postale jedan od simbola sigurnosti. Kroz dosad održane radionice u školama, podizali smo i razinu svijesti naših novih mališana u prometu. Na koncu, oni će jednog dana postati vozači. Iste radionice u planu su i za ovu godinu, ali će biti prilagođene specijalnim epidemiološkim uvjetima. Pa i po tom pitanju #izaberisigurnost.

Razvojem poslovanja s auto dijelovima Tokić se prirodno pronašao u ulozi osiguravatelja sigurnosti te je prisutan u sva četiri elementa koja čine sigurnost u pokretu. To su vozač, vozilo, infrastruktura te ostali sudionici u prometu. Naši djelatnici su vozači i pješaci, kroz svoje poslovnice sudjelujemo u infrastrukturi, a tu je i naš asortiman auto dijelova i guma. Osmišljen tako da sigurnost ne bude uskraćena čak ni onima slabije kupovne moći.

U konačnici, sigurnost moramo birati bez obzira o kojem čimbeniku se radilo. Zašto? Zato što možemo. Zbog drugih. Zbog sebe.

#sigurnostupokretu