Future Shapers: Hrvatski Tokić među 50 najinovativnijih tvrtki u Europi

Future Shapers

Snažni inovativni procesi i najviši svjetski standardi implementirani u svakodnevno poslovanje donijeli su nam prestižno priznanje „The Future Shapers“. Prvo takvo u Hrvatskoj, ovo postignuće odražava poslovnu strategiju tvrtke koja je u zapanjujuće kratkom vremenu doživjela ozbiljnu transformaciju; u dvije godine ostvarili smo značajno povećanje prihoda i povećala broj zaposlenih, što je zahtijevalo i zaokret u internoj strukturi.

Tokić je jedan od 50 Future Shapersa

Tokić je, kao jedna od 320 europskih tvrtki, dvije godine sudjelovala u strogo strukturiranom ELITE Programu Londonske burze, a je proglašena i jednim od 50 Future Shapersa, kompanija koje stvaraju promjene na tržištu, inovacijom transformiraju industriju, postižući zavidne poslovne rezultate te financijski rast.

„Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama – i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama; oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa“ izjavio je predsjednik uprave Tokića Ivan Gadže.

„Koliko je naša razgranata poslovna mreža na terenu predstavljala izazov za provedbu promjena – implementaciju nove strukture upravljanja ljudima i procesima, toliko je s druge strane taj stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im možemo riješiti probleme u digitalnoj eri, bilo zamašnjak ovog zaokreta“, zaključuje Gadže.

Što je ELITE program?

ELITE program okuplja tvrtke iz različitih sektora poslovanja kojima je zajednička inovativnost, otvaranje novim tehnologijama i tržištima, te uvođenje značajnih promjena u poslovanju. Tako i Tokić, stoji u objašnjenju Londonske burze, „oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji“.

Veliku pažnju pridajemo inovativnim tehnologijama i razvoju poslovanja

Danas smo vodeća hrvatska tvrtka posvećena inovativnim tehnologijama u industriji auto dijelova, najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj i ovlašteni uvoznik i distributer preko 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih, lakih teretnih i teretnih vozila.

Kroz 30 godina postojanja, od obiteljskog poduzeća izrasli smo u regionalnog lidera. Naš logističko-distributivni centrar u Sesvetama konkurira vodećim europskim kompanijama u automobilskoj industriji.

Future Shapers

Osnivanjem Tokić Edukacijskog Centra proširili smo svoje poslovanje i na edukaciju. Tako danas omogućujemo visoko sofisticirane edukacije i nadogradnju postojećih znanja i stručnih vještina s područja automehanike i autoelektrike. Time smo postali i prva kompanija koja uvodi novu dimenziju u strukovno obrazovanje, koristeći suvremene europske standarde u strukovnom usavršavanju radionica i obrazovnih ustanova.