Slovenski AVK: Tokić može preuzeti vlasništvo nad tvrtkom Bartog

tokić-bartog

Najveći hrvatski prodajni lanac i distributer autodijelova iskazao je interes za preuzimanje jednog od vodećih slovenskih trgovaca autodijelova i guma, što je ključni korak u širenju na zapadno tržište.

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) dala je pozitivno mišljenje o dopuštenosti koncentracije tržišta koja nastaje stjecanjem vlasništva hrvatske tvrtke Tokić d.o.o. nad slovenskom tvrtkom Bartog d.o.o. Koncentracija je u skladu s pravilima natjecanja, iznosi AVK u mišljenju objavljenom na službenim stranicama Agencije, te na nju nema prigovora. Pripajanje Bartoga nastavit će se nakon što odluka AVK postane konačna.

Kapitalnim povezivanjem s Bartogom, Tokić ispunjava plan o jačanju prisutnosti na slovenskom tržištu, s ciljem da jedan od vodećih slovenskih trgovačkih lanaca guma i autodijelova nastavi djelovati pod postojećim brendom.

Bartog na slovenskom tržištu kontinuirano posluje više od 30 godina s izvrsnom kreditnom ocjenom. Zapošljava više od 250 djelatnika i posluje na 37 lokacija, sa sjedištem u Trebnju.

Tokić, koji ove godine obilježava 30 godina djelovanja, vodeća je hrvatska tvrtka na području zastupanja i prodaje automobilskih dijelova s ​​više od 230 najpoznatijih svjetskih marki za osobna, laka teretna i teretna vozila, u više od 110 poslovnica diljem Hrvatske. Tvrtka upravlja najmodernijim logističkim i distributivnim centrom u ovom dijelu Europe, vrijednim 12 milijuna eura. Tvrtka kontinuirano ulaže u razvoj vlastitih znanja iz područja automehanike i električne energije u automobilu. Tokić je također snažno uključen u međunarodne poslovne procese, što je potvrdio i uvrštavanje u elitnu skupinu Future Shapers, navodi se u stručnom menadžmentu međunarodnog programa ELITE u organizaciji Londonske burze. Prestižno priznanje Future Shapers donijele su hrvatskoj tvrtki inovativno dizajnirani poslovni procesi i najviši svjetski poslovni standardi. Tokić je tako postao prvi hrvatski dobitnik ove nagrade. U protekle dvije godine tvrtka Tokić ostvarila je znatno veće prihode i povećala broj zaposlenih za 45 posto.