World Skills Croatia 2021.

Tokić ponovno u ulozi mentora, sudaca i sponzora

Nakon prošlogodišnje pauze natjecanje World Skills Coratia ove godine u periodu od 11. do 13. svibnja ponovno otvara vrata, a tvrtka Tokić ponovno nastupa u ulozi mentora, zlatnog sponzora i člana prosudbenog povjerenstva.

Natjecanje World Skills Croatia u svom punom opsegu posljednji je puta održano 2019. godine kada je pokazalo sav svoj sjaj, kao i potencijal hrvatske mladosti i znanja. Tada se u čak 43 discipline, na prostorima Zagrebačkog velesajma, natjecalo čak 450 najboljih učenika strukovnih škola. Njih stotinjak predstavilo je svoje radove na smotrama, a u svemu je aktivno sudjelovao i Tokić edukacijski centar sa svojim voditeljima kao mentorima i sudcima.

Od pekarstva do robotike

ovogodišnjem programu natjecanja koje će se održati od 11. do 13. svibnja discipline će obuhvatiti atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, do suvremenih interdisciplinarnih disciplina poput robotike. Ukupno u čak 44 strukovne discipline natjecat će se više od 350 najboljih učenika strukovnih škola. Prezentirati će svoje stručne kompetencije te demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. Tokić će biti prisutan tako što će natjecateljima na raspolaganje staviti svoje module iz Tokić Edukacijskog Centra, tako što će raditi na testovima i u ulozi povjerenstva.

Mjesto na kojem želite biti

Natjecanje, kao i dosad, organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja posjeduje dugogodišnje iskustvo organizacije državnih strukovnih natjecanja u Hrvatskoj. Natjecanje održano 2019. godine posjetilo je više desetaka tisuća posjetitelja, uključujući učenike i nastavnike iz preko stotinu osnovnih i srednjih hrvatskih škola. Povrh toga, budući da je ovakvo natjecanje i od nacionalnog interesa, World Skills Croatia 2019. posjetio je i državni vrh, a preko 60 objava zabilježeno je u vodećim nacionalnim i regionalnim medijima.

Edukacija s potvrdom

Tvrtka Tokić svoju ulogu mentora i sudaca, ali i zlatnog sponzora, prihvaća s oduševljenjem. Edukacija i ulaganje u znanje, pogotovo mladih, dio je temeljnih vrijednosti koje kompanija njeguje. Kroz svoj edukacijski centar (TEC) tvrtka Tokić je ponosna i na seminare prilagođene strukovnim školama, veleučilištima i drugim obrazovnim ustanovama. Tu je riječ o edukacijama koje se izvode po licenciji obrtnike komore Dortmund (Njemačka), pa tako svaki polaznik TEC-centra dobiva certifikat o stručnom usavršavanju priznat u svim zemljama EU.

Unatoč uvjetima pandemije od ovogodišnjeg WSC 2021. može se očekivati samo uspjeh jer čak i bez publike pobjeda znanja je najbolje što možemo dobiti.