Tokić punjači za električna vozila

Široka ponuda punjača za električna vozila, kao i tehnička podrška u odabiru ponuđenih modela te usluga ugradnje, zadovoljit će sve korisnike bez obzira trebaju li AC punjače snage 7 ili 22 kW ili pak snažne brze DC punjače snage do 180 kW

Koliko se god vlasništvo električnog vozila može činiti privlačnim, dostupnost punionica i njihova učinkovitost za masovno korištenje još su daleko od optimalnog. Ograničava ih energetska, ali i prostorna infrastruktura gradova, odnosno sredine u kojoj živimo. Upravo iz tog razloga, Tokić nudi i podršku za hibridna te električna vozila.

Ponudu punjača za električna vozila možete pogledati na LINKU https://tokic-alati.hr/istaknuti-proizvodi-2/


Jednim dijelom to se provodi kroz seminare TEC-edukacijskog centra, a odnedavno i ponudom punjača za baterijska električna vozila (BEV), koji se mogu nabaviti u mreži poslovnica Tokića u Hrvatskoj i Bartoga u Sloveniji. Sve dodatne informacije mogu se saznati na broj telefona 091 2033 117, na mail infoteccentar@tokic.hr ili posjetom Tokić edukacijskom centru gdje se mogu i razgledati na adresu Slavonska avenija 3, Zagreb.

Prirodna suradnja i ključ u ruke

Ponuda punjača osmišljena je u suradnji s Končarom, istaknutom hrvatskom tvrtkom i priznatim svjetskim proizvođačem energetske elektronike sa 100-godišnjom tradicijom. Zajednički interes i suradnja dviju domaćih kompanija – Tokića i Končara – proizašao je prirodnom logikom stvari. Dok Končar nudi kompletnu energetsku i projektnu ekspertizu u proizvodnji, logistički know-how distribucije i snažna prodajna mreža Tokića dolaze kao logična nadogradnja na putu unaprjeđenja hrvatskog tržišta mobilnosti.

Razvijeni punjači bit će prepoznatljivo kobrendirani, označeni brendovima Končar i Hector – što je Tokićeva snažna i brzorastuća kućna marka alata i servisne oprema. Ponuđene visokokvalitetne energetske stanice svojim su specifikacijama i mogućnostima prilagođene širokom spektru korisnika, a dodatno se mogu i personalizirati prema željama pojedinih kupca. Upravo je tu vrijednost velike domaće suradnje čiji je plod kompletna korisnička podrška: ugradnja, servis i projektiranje – po načelu ključ u ruke.

Kompletna tehnička i ugradbena podrška

Sama kupnja punjača, kao i odluka na električno vozilo, jednostavan je dio procesa, dok su za pravilno spajanje punjača na naponsku mrežu ipak potrebni profesionalci. Kako bi određeni punjač električno vozilo punio snagom od 7 ili više kW, potrebno je tu energiju osigurati u samom objektu na koji će punjač biti postavljen.

Zato je prvo potrebno provjeriti s kojom angažiranom snagom električne energije raspolaže objekt, a potom s pružateljem usluge opskrbljivanja el. energijom (HEP, GEN-I, Proenergy, RWE…) ugovoriti adekvatnu snagu. U tom dijelu procesa Tokić osigurava tehničku podršku i usmjerenje svojih kupaca, da bi kasnije s Končarom osigurao i uslugu same ugradnje.

 Ipak, konzultacije je potrebno odraditi čak i prije kupnje, kako kupljeni punjač ne bi bio nepotrebno skup i predimenzioniran, ili jednostavno neadekvatan za vaše vozilo.

Arsenal za svaku priliku

Hectorovi punjači u ponudi Tokića zadovoljavaju kompletne potrebe tržišta jer kroz pet različitih modela pokrivaju raspon snage punjenja od 7 do 180 kW. Pritom se početak ponude odnosi na izmjenične AC-punjače snage 7 i 22 kW, dok istosmjerni DC-punjači nude snagu punjenja od 30, 60, pa čak i 180 kW. Takav najjači model u ponudi će još neko vrijeme nadilaziti čak i mogućnosti najnovijih električnih vozila. Istovremeno, za plug-in hibridna vozila najčešće nije potrebno kupiti ništa jače od početnog punjača (7 kW) čija cijena iznosi 7499 kn, iz jednostavnog razloga što baterija plug-in hibrida najčešće niti ne može primiti veću snagu.

Odnosno, ukaže li se za to potreba, Tokić i Končar uvijek mogu pristupiti personaliziranoj izradi te ponuditi punjač točno po vašim potrebama. U konačnici, privatna kućanstva najčešće nisu adekvatna za ugradnju brzih DC-punjača, koji su ipak primjereniji velikim centrima koji raspolažu velikim angažiranim snagama električne energije.

Svi snažniji punjači u ponudi predstavljaju u najmanju ruku visoki standard mreže punionica u regiji, a potom su tu i najjači kakvi su još uvijek prava rijetkost.

I struja i servis na jednom mjestu

Osim tehničke podrške, asistencija Tokića i Končara nudi i izradu projektne dokumentacije, sa svim certifikatima i dozvolama, čak i u slučaju umrežavanja većeg broja punionica u veće sustave. Ovisno o potrebama i preferencijama kupaca, Hector energetske stanice mogu raditi kao jednostavni punjači, a mogu biti povezani s RFID-karticom za aktivaciju.

Kao opcija dostupna je i usluga umrežavanja punionica sa zajedničkim praćenjem potrošnje i raspodjele snage, što je primjer više povezanih punionica u jednom mjestu s centraliziranim nadzorom. Svakom kupcu osigurana je i kompletna servisna podrška te rezervni dijelovi od strane Končara, kako bi usluga bila na razini kvalitete kakva se očekuje od Tokića i Končara.

U konačnici, ‘struja’ u poslovnicama Tokića nije ništa drugo do potvrda imidža ‘Early Adoptera’ spremnog da udovolji svim tržišnim trendovima i zahtjevima.

Ponuda punjača za električna vozila

HECTOR AC07
AC priključak typ2
Snaga punjenja 7kW

HECTOR AC44
Dva AC priključka typ2
Snaga punjenja 22 kW

HECTOR DC30
Zidni DC brzi punjač s priključcima CCS2 i CHAdeMO snage punjenja 30 kW
Izlazni napon za CCS 150-950V, za CHAdeMO 150 do 500 V
Mogućnost povezivanja

HECTOR DC60
DC brzi punjač s priključcima CCS2 i CHAdeMO snage punjenja 60 kW
Mogućnosti istovremenog punjenja
Mogućnost povezivanja

HECTOR D180
DC brzi punjač s priključcima CCS2 i CHAdeMO snage punjenja 180 kW
Mogućnosti istovremenog punjenja
Mogućnost povezivanja