Besplatne edukacije uz vaučere, do punjača uz podršku stručnjaka

Elektrifikacija voznog parka napreduje vrlo sporo, jer se primjerice tijekom čitave 2022. prodalo svega oko 1400 električnih automobila. Ipak, električni auti i punjači od velike su vrijednosti u turizmu i ugostiteljstvu, pa će se ove sezone tražiti servisi spremni za prihvat električnih vozila.

Zbog toga već mnogi svraćaju u Tokić, kao i na edukacije servisera koje uz vaučere HZZ-a mogu biti besplatne.

Uz ekspertnu podršku iz Končara

Kućanstva najčešće biraju izmjenične AC-punjače snage 7 do 22 kW koji stoje oko 1300 eura. Međutim, instalacija punjača nije poput aktivacije televizora, već je potrebna projektna ekspertiza za pravilno spajanje na naponsku mrežu. Uz savjetovanje prilikom prodaje punjača za vrstu automobila koje osigurava Tokić, zato je osigurana i ugradbena podrška stogodišnje hrvatske kompanije Končar.

Prije kupnje potrebno je provjeriti kojom angažiranom snagom raspolaže objekt, a potom s pružateljem usluge opskrbe električne energije ugovoriti adekvatnu snagu. Uz konzultacije s ekspertima Tokića izbjeći ćete kupnju nepotrebno skupog ili predimenzioniran punjača, jer u ponudi punjača marke HECTOR nalaze se čak i najsnažniji istosmjerni brzi punjači snage punjenja od 50 do 180 kW.

Sve potrebne informacije o punjačima i električnim automobilima mogu se dobiti na broju telefona 091 2033 117 ili na mail infoteccentar@tokic.hr, ili direktnim posjetom Tokić edukacijskom centru u Slavonskoj aveniji 3, u Zagrebu, gdje se punjači mogu i razgledati. Na iste kontakte mogu se javiti i svi mehaničari te servisi koji se žele pripremiti za prihvat električnih vozila u vlastite servise.

Edukacija za servis električnih vozila uz vaučer

Već od proljeća na hrvatske ceste s turistima dolazi i velik broj vozača električnih automobila, koji osim što traže smještaj s punjačima, trebaju i podršku servisera. Budući da ti auti koriste napone iznad 60V koji se smatraju opasnima po život, po EU-regulativi nije svaki servis adekvatan za prihvat električnih vozila. Zato bi svaka radionica trebala biti opremljena adekvatnom opremom, a mehaničar završiti adekvatan seminar.

Takav jedinstveni seminar Dijagnostika i servisiranje električnih i hibridnih vozilaDijagnostika i servisiranje električnih i hibridnih vozila, verificiran od strane Ministarstva obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje odraslih, serviseri mogu dobiti u Tokić edukacijskom centru. U prostorima s bogatom opremom i jedinstvenom maketom-učilom i simulatorima gdje se seminar izvodi u suradnji sa ZIRS-učilištem.

Besplatna edukacija uz vaučer dostupna je za sve zaposlene i nezaposlene, a svi dodatni detalji vezani uz prijavu mogu se pronaći na stranici vauceri.hzz.hr.Tokić ima višegodišnje iskustvo o edukacijama vezanim uz električnim vozilima s iskusnim trenerima, a sada je prava prilika za edukaciju i pripremu za sezonu.