Nexen Tire: stabilne i pouzdane gume

nexen tire članak
Južnokorejski brend Nexen Tire proizvodi vrhunske gume za osobne automobile od 1956. godine i trenutno je jedan od vodećih svjetskih lidera na tržištu guma. Ljubitelji sporta prepoznaju logotip ovog vrhunskog proizvođača, na primjer, na dresovima nogometaša Manchester Cityja ili hokejaša BK Mladá Boleslav. Također ove godine, Nexen je predstavio nove ljetne dizajne koji će zadovoljiti i najzahtjevnije vozače. Tvrtka je nedavno otvorila svoj prvi europski proizvodni pogon u Češkoj. Želite znati o novom ljetnom dizajnu ovog brenda? Nastavite čitati.

Trkaći automobil s Nexen gumama

Nexen gume posebno su razvijene za sportsku vožnju, tako da se ističu iznimnom stabilnošću, upravljivošću i trkaći vozači također cijene njihovu sigurnost.

Nexen gume: 70 godina kvalitete i prestiža

Više od 70 godina Nexen Tire proizvodi visokokvalitetne gume koje voze automobile u 130 zemalja svijeta. Brend je investirao u istraživačke centre i moderne proizvodne pogone, što se odražava u sve većoj kvaliteti, kao i u popularnosti i prestižu. Dokaz tome je činjenica da njihovim proizvodima stopostotno vjeruju automobilske tvrtke kao što su Volkswagen, Chrysler ili Kia.

Vrhunske gume za Europu stvorene su u Češkoj

Nexen je odabrao Češku za svoj prvi europski proizvodni pogon, točnije industrijsku zonu Triangle u blizini Žatca. Tamo je 2019. godine osnovana najsuvremenija tvornica automobilskih guma koja bi do 2022. godine mogla proizvoditi do 11 milijuna Nexen guma godišnje. Postrojenje čeka drugu fazu gradnje, a tvrtka planira u Češku uložiti preko 22 milijarde kruna.

Ova ulaganja čine Nexen Tyre jednim od najvećih ulagača u Češkoj u posljednjih nekoliko godina. Proizvodni pogon, u kojem je probni rad pokrenut u travnju 2019. godine, zapošljava preko 800 ljudi, ali postupno bi trebao zapošljavati do 1300 zaposlenika.

Stabilna ljetna vožnja na novim NFera Sport i NFera Primus

Nexen je nedavno lansirao nove ljetne dizajne koji su odmah osvojili naklonost i kod najzahtjevnijih vozača. Obje gume savršeno su prilagođene sportskoj vožnji i jamče iznimnu stabilnost u svim uvjetima.

Prva od njih je guma Nexen NFera Sport, koje su, između ostalog, postigle značajne bodove na testovima guma ADAC 2020. Minimalizirani otpor kotrljanja donio je duži vijek trajanja i nižu potrošnju goriva, što će vaš novčanik cijeniti. Četiri asimetrična uzdužna utora učinkovito osiguravaju odvod vode, tako da gume ostaju mokre kad su prikovane, a rizik od akvaplaninga je minimalan.

Nexen NFera Sport ljetne gume

Tražite savršenu gumu za svoj sportski automobil? Nexen NFera Primus izuzetno su moćne gume s asimetričnim gaznim slojem, razvijene posebno za sportske automobile. One jamče učinkovito kočenje i apsolutno stabilan rad u svim okolnostima. Programeri NFera Primusa također su naglasili sigurnost na kiši, zbog čega su je opremili genijalnim sustavom dijagonalnih žljebova, koji maksimalno skraćuju put kočenja na mokrom. Međutim, isti obrazac također jamči nadstandardno rukovanje i stabilnost na suhom, čak i u zavojima pri velikim brzinama.

Nexen NFera Primus ljetne gume

Nexen NFera Primus gume posebno su razvijene za sportske automobile i jamče savršeno upravljanje u svim uvjetima.

Nexen Nblue HD Plus izrađen je od poboljšane smjese za izvrsno prianjanje, ima nizak otpor kotrljanja, nižu buku i veću sigurnost na mokrom. Optimizirani blokovi profila i povezani bočni krak smanjuju buku. Guma ima mali otpor kotrljanja i tako pomaže u smanjenju potrošnje goriva. Korištenjem posebne smjese bilo je moguće skratiti put kočenja za čak 12%.

Nexen u krvi ima sport

Nexen Tyre ima srce sportaša i, na primjer, sponzorira VLN 24h seriju ili Formula Drift seriju, u kojem se šezdeset vozača natječe na nagnutim ovalnim stazama diljem SAD-a. Logotip ovog proizvođača možete pronaći, primjerice, na dresovima igrača hokejaškog kluba BK Mladá Boleslav ili nogometaša Manchester Cityja, s kojima je Nexen čak imao priliku slaviti naslov u engleskoj Premier ligi kao ponosni partner.

Danas je marka Nexen sinonim za pouzdanost i stabilnost među vozačima automobila. U sportskoj vožnji radi se o velikim brzinama, zbog čega ovaj tradicionalni proizvođač sportskih guma sigurnost iskazuje kao najvišu vrijednost. Pazite na to i pobrinite se da uzorak vaših guma uvijek ima odgovarajuću dubinu.

Nexen Tire proizvodni pogon u Češkoj