Revolucija automobilske žarulje: Osram donosi prvu LED zamjensku žarulju i na hrvatske ceste nakon lansiranja u Njemačkoj

Osram je bio prvi proizvođač koji je za njemačko tržište ponudio odobrene auto žarulje na bazi LED-a koje se sada proširuju i za Hrvatsku. Ovaj razvoj je apsolutna novost jer do sada nije bilo legalnih zamjenskih LED žarulja za primjenu u prednjim svjetlima. S novim proizvodom, tvrtka broj 1 u automobilskoj rasvjeti prvi je dobavljač koji ispunjava stroge propise o odobrenju. “Odobrenje za cestovnu upotrebu važan je korak na kojem smo godinama radili. Sa našim LED žaruljama vozači mogu legalno, jednostavno i isplativo nadograditi svoju halogenu rasvjetu s najnovijim i najsuvremenijim proizvodom”, kaže Hans- Joachim Schwabe, izvršni direktor Osram Automotive. Uz Osram Night Breaker LED, vozači imaju koristi od značajno poboljšanog vida i vidljivosti na cestama.

LED je započeo svoj trijumfalni pohod u kompletna glavna svjetla prije mnogo godina, ali samo u novim automobilima, što se danas često smatra standardom. S novom Osram Night Breaker LED, proizvođač sada po prvi put nudi odobrene zamjenske LED žarulje za halogena prednja svjetla u rabljenim automobilima.

Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdaje individualno odobrenje

Night Breaker LED H7 iz Osram-a prva je LED žarulja za nadogradnju koja je prošla opsežne ispitne postupke TÜV Süda, što je čini legalnom zamjenom za halogene žarulje H7 u testiranim modelima vozila. To potvrđuje i Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdavanjem individualnog odobrenja za cestovnu upotrebu. Odobrenje trenutno obuhvaća kratko svjetlo koje se nalazi u mnogim uobičajenim modelima vozila registriranim u Hrvatskoj. To uključuje popularne modele kao što su: Alfa Romeo Giulietta; Audi A3, A4 i Q3; BMW serije 2 i 3; Citroen Jumper; Dacia Duster; Fiat Ducato; Ford Fiesta, Galaxy, Mondeo i S-Max; Mercedes CLA i Sprinter; Opel Astra; Peugeot 308 i Boxer; Seat Ibiza; Škoda Octavia, te VW Crafter, Golf 6, Golf 7, Passat, Polo i Tiguan. Broj vozila stalno se povećava neprekidnim ispiti-vanjima i postupcima odobrenja. Kompletni i najnoviji popis potražite na linku.

Svjetlije, sigurnije, bolje

Nove Night Breaker LED su do tri puta svjetlije od minimalnih zakonskih zahtjeva i temperature boje usporedive s dnevnim svjetlom. Žarulja stvara jake kontraste i veliki domet. Zahvaljujući LED tehnologiji, žarulja svijetli do pet puta dulje od usporedive halogene inačice, zahtijeva rjeđu zamjenu i troši manje energije. Žarulje se mogu promijeniti iz halogenih u Osram LED uz prethodnu provjeru liste kompatibilnosti, s određenom dozom stručnošću, te uz posjetu stanicama CVH radi postupka individualnog homologiranja. OSRAM NIGHT BREAKER® LED predstavlja isplativu zamjenu za LED sustave prednjih svjetala. Dodatne informacije možete pronaći na linku.

Svjetlije, sigurnije, bolje: Osram Night Breaker LED (desno) u usporedbi s konvencionalnom žaruljom (lijevo). Izvor slike: Osram.
Izvor: Osram